به گزارش قدس آنلاین، محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور امروز (شنبه) با حضور دو ساعته در بازار کفش بازار بزرگ تهران و گفتوگوی صمیمی با کسبه و تولیدکنندگان و با توضیحات مسئولان مربوطه و بازاریان از مشکلات و خواستههای آنها مطلع شد و بر ضرورت رفع موانع تولیدات داخلی صنعت کفش کشور برای تأمین بازارهای بینالمللی و رسیدن به جایگاه ممتاز در منطقه تأکید کرد.
مخبر همچنین در بازدید از یکی از پاساژهای این بازار در جریان روند اطفای حریق و اقدامات ایمنسازی برای عملیات آواربرداری قرار گرفت و دستورات لازم را برای رسیدگی به وضعیت کسبه و تولیدکنندگان و تسریع در بازسازی این پاساژ صادر کرد.
معاون اول رئیسجمهور پس از بازدید از این بازار و گفتوگوی صمیمی با کسبه و تولیدکنندگان کفش دستدوز در بازار بزرگ تهران در نشست صمیمی با اهالی صنعت کفش دستدوز و همچنین خسارتدیدگان حادثه حریق، تأکید کرد: بازار همواره پایگاه اصلی دینداری، پشتوانه انقلاب اسلامی و خدمت به مردم بوده است و نقشی اساسی در اقتصاد، مسائل اجتماعی و فرهنگی دارد.
معاون اول رئیسجمهور افزود: نحوه زندگی بازاریان و تعاملات اقتصادی در بازار از سالها و نسلهای گذشته الگوی جامعه ایرانی بوده، بنابراین دولت وظیفه خود میداند در مواقع سختی و همچنین برای رونق تولید و تجارت به بازاریان کمک کند.
وی با اشاره به حادثه آتشسوزی در بخشی از این بازار تأکید کرد: پس از بررسی میدانی از حجم خسارات وارده و گزارشهای ایمنسازی برای آواربرداری باید مجوز بازسازی با همکاری دستگاههای ذیربط و مالک این پاساژ صادر شود تا کسبه و تولیدکنندگان هر چه سریعتر به چرخه تولید بازگردند.
مخبر همچنین دستور داد تا با برگزاری یک جلسه با حضور سازمانهای ذیربط از جمله شهرداری، آتشنشانی، بانک مرکزی، وزارتخانههای صمت و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین مالک پاساژ اقدامات لازم برای بازسازی و همچنین ارائه تسهیلات برای جبران خسارت به حادثهدیدگان هر چه سریعتر انجام شود.
معاون اول رئیسجمهور همچنین با بیان اینکه صنعت کفش دستدوز با مهارت و همچنین تولید با کیفیت کفش در داخل توانسته کمک بزرگی به اشتغالزایی داشته باشد، تصریح کرد: صنعت کفش ایران با پیشینه و قدمت خود توانسته است علیرغم تحریمهای ظالمانه سهم بسزایی در رونق تولید و ایجاد اشتغال داشته باشد بنابراین دولت با هماهنگی و همکاری بانک مرکزی و وزارت صمت تمام توان خود را برای تأمین مالی و ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان خُرد صنعت کفش دستدوز به کار میگیرد تا این بخش مهم اقتصادی کشور بتواند با انتقال کارگاهها و تولیدات خود به شهرکهای صنعتی، به توسعه صادرات این صنعت مهم بیش از گذشته کمک کند.
مخبر پس از شنیدن مشکلات و موانع فعالان صنعت کفش برای انتقال این صنف به شهرکهای صنعتی ادامه داد: تفاهمنامه منعقد شده بین اتحادیه صنعت کفش دستدوز با شهرکهای صنعتی باید هر چه سریعتر اجرایی شود که در این زمینه هماهنگی لازم با بانک مرکزی برای ارائه تسهیلات و وزارت صمت برای تأمین مواد اولیه این بخش مهم اقتصادی کشور به سرعت پیگیری میشود.
معاون اول رئیسجمهور همچنین خاطرنشان کرد: منطقه بازار بزرگ تهران نیازمند احداث و ساخت ایستگاههای آتشنشانی و پایگاه نیروی انتظامی است که برنامهریزی و اقدامات در این راستا در دستورکار قرار خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: در بازار بزرگ تهران به لحاظ رعایت نکات ایمنی و امکانات لازم در زمان وقوع حوادث وضعیت مناسبی وجود ندارد که با برگزاری جلسهای با حضور مسئولین ذیربط، ظرف چند روز آینده در خصوص حادثه آتشسوزی انبار چسب و ایمنسازی منطقه بازار تصمیمات لازم اتخاذ میشود.
مخبر با اشاره به ظرفیت تولید۲۸۰ میلیون جفت کفش در کشور خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته این میزان به ۲۰۰ میلیون جفت کاهش یافته که باید به سرعت کاستیها در این بخش جبران شود چراکه تولید و صادرات کفش همیشه جزو مزیتهای کشور بوده و باید کمک کنیم تا صادرات این صنعت بار دیگر رونق یابد.
وی تصریح کرد: در بازدید از صنف صنعت کفش دستدوز، هنر دست جوانان مشهود بود که کیفیت بالای تولیدات آنان قابل قیاس با مشابه خارجی نیست و اگر این تولیدکنندگان به شهرکهای صنعتی منتقل شوند انتظار میرود با افزایش سرعت و میزان تولید، صنعت کفش ایران بار دیگر جایگاه خود را در منطقه باز یابد و این امکان در کشور وجود دارد به رقم تولید ۵۰۰ میلیون جفت کفش دست یابیم.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: برای حل مشکل سرمایه در گردش کارگاههای بسیار کوچک و تخصیص ارز و واردات مواد اولیه تصمیمگیری و اقدامات انجام میشود.
در این نشست صمیمی گزارشی از جریان عملیات اطفای حریق و ایمنسازی برای ادامه عملیات آواربرداری برای حادثه آتشسوزی بخشی از این بازار ارائه و تأکید شد با تسهیل اعطای مجوز بازسازی و همکاری از سوی نهادهای ذیربط، کاسبان و تولیدکنندگان این پاساژ در کوتاهترین زمان ممکن فعالیت صنفی و کسب و کار خود را پس از بازسازی و رعایت تمام نکات ایمنی آغاز خواهند کرد.
رئیس اتحادیه صنف کفاشان دستدوز تهران نیز با اشاره به اینکه صنعت کفش جزو پنج رشته اشتغالزا با ظرفیت اشتغالزایی ۵۰۰ هزار نفر در سراسر کشور است، ادامه داد: فعالان صنعت کفش دستدوز در بازار بزرگ تهران نیازمند محیط ایمن و امنیت شغلی با نگاه ویژه دولت هستند و امیدواریم با مساعدتها و تلاشهای دولت در انتقال بخش مهمی از تولیدکنندگان صنعت کفش دستدوز به شهرکهای صنعتی هر چه سریعتر بازارهای صادراتی منطقه را در دست بگیریم.
رسول شجری همچنین به مشکلات و موانع اجرای تفاهمنامه اتحادیه صنعت کفش دستدوز با شهرکهای صنعتی اشاره و تصریح کرد: متأسفانه به دلیل برخی از مسائل مالی این تفاهمنامه به مرحله اجرا نرسیده است که در صورت تأمین نقدینگی برای راهاندازی و تأمین مواد اولیه برای تولیدکنندگان میتوان تولیدکنندگان خُرد کفش دستدوز را به شهرکهای صنعتی انتقال داد تا بار دیگر شاهد احیای این صنعت و تبدیل به قدرت اول منطقه باشیم.
پایان پیام/
نظر شما